NIEUWE update: Impact coronavirus op TC Kiksham

Impact coronavirus op TC Kiksham

Laatste update: 26 april 2020

 

Beste leden,

Samen met u hebben wij gewacht op het verlossende nieuws dat tennisclubs terug mogen openen. Vrijdag 24 april is de beslissing gevallen en tennis is, onder strikte voorwaarden, toegelaten vanaf 4 mei 2020.

Onder strikte voorwaarden verstaan we o.a outdoor tennis, met respect voor de regels van social distancing. In eerste instantie is alleen enkelspel, of dubbel in familieverband (zelfde domicilie), toegelaten. Competitie en horeca zijn niet toegelaten wat betekent dat ons clubhuis voorlopig gesloten blijft.

 

FASE 1A: vanaf 4 mei 2020

Tennis Vlaanderen heeft voor deze fase 1A, in lijn met de richtlijnen van de overheid, een handleiding opgemaakt ‘Play Safe & Go‘. Deze handleiding zal opgestuurd worden naar alle leden van 2020.

Een belangrijke voorwaarde van de Play Safe & Go richtlijnen is het gebruik van een reservatiesysteem. Onze club heeft reeds het nodige gedaan en zal het reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen gebruiken. Bijkomende informatie wordt begin volgende week nog uitgestuurd.

Het goede nieuws is dat alle terreinen speelklaar zijn op 4 mei 2020. We zullen dus meteen vanaf maandag 4 mei kunnen starten.

We rekenen op uw begrip voor de beperkingen in de fase 1A, en op de discipline van onze leden om de richtlijnen te respecteren. Als tennisclub zijn we verplicht om te waken over de gezondheid van onze leden.

BELANGRIJK
Wij begrijpen dat er heel wat mensen gewacht hebben om zich lid te maken voor het seizoen 2020. Enkel leden van het seizoen 2020 kunnen gebruik maken van het reservatiesysteem. Indien u dus snel aan de slag wil dan kan u best zo snel mogelijk uw lidmaatschap volledig in orde brengen. Wacht niet tot de laatste dag want de verwerking vergt enige tijd.

 

INTERCLUB & COMPETIE

Voor interclub en ons jaarlijks tornooi, is er nog geen beslissing gevallen. Zodra er nieuws is van de overheid en Tennis Vlaanderen, zullen we hierover onmiddellijk communiceren.

 

LESSEN EN TENNISKAMPEN

Door de vermelde maatregelen kunnen we de geplande tennislessen op TC Kiksham niet opstarten. We hopen deze lente-periode toch nog een aangepast lessenpakket te kunnen aanbieden maar dit zal natuurlijk helemaal afhankelijk zijn van de opgelegde maatregelen.

Ook over de zomer-tenniskampen hopen we zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben.

Veel vragen en onduidelijkheid nog… maar we houden jullie zeker op de hoogte.

 

DE TOEKOMST

Op 18 mei (fase 2) kunnen we, na evaluatie, de tennisactiviteiten hopelijk uitbreiden naar meer dan 2 personen (dubbelspel).  Vanaf 8 juni zal de geleidelijke opening van de horeca worden bestudeerd, en hopelijk kunnen we dan snel het clubhuis openen.

Laat ons hopen dat we zo spoedig mogelijk terug naar een min of meer normale situatie kunnen keren. We zullen het seizoen sowieso zo lang mogelijk proberen rekken, eventueel tot eind november, als het weer het toelaat.

Wij hopen dat er onder onze leden geen corona patiënten zijn. Maar indien dit het geval zou zijn, wensen we hen veel moed en een spoedig herstel.

Aan al onze leden, houd nog even vol, binnenkort kunnen jullie weer genieten van ons geliefd tennisspel en hopelijk spoedig ook van onze “Aprés Tennis “ !  Ook niet onbelangrijk, zeker na deze lange Corona Lockdown.

Stay healthy, bedankt voor jullie begrip en tot snel op KIKSHAM !

 

Wegens het coronavirus is het clubhuis gesloten en zijn alle tennis- en andere clubactiviteiten opgeschort tot nader order, en alvast tot en met 19 april 2020. We verzoeken onze leden deze maatregelen, genomen door de overheid, strikt na te leven en voorlopig weg te blijven van TC Kiksham.